O primă inițiativă a Fondului pentru Tineri Rîșcani

Direcția Învățămînt Tineret și Sport Rîșcani în colaborare cu Fondul pentru Tineri Rîșcani anunță concurs pentru cea mai bună idee de amenajare verde a spațiului taberei de agrement „Vulturaș” din padurea Șaptebani.

La concurs sunt invitate să participe Consiliile Locale ale tinerilor din raion, dar și din alte raioane, care ar dori să-și valorifice potențialul creativ.

Pentru aceasta la data de 18 martie curent, în incinta Gimnaziului ’’Gheorghe Rîșcanu’’, a avut loc lansarea, concursul și seminarul informativ cu privire la regulamentul desfășurării concursului. La eveniment au participat 4 cadre didactice și 36 de elevi – reprezentanți ai CLT, grupuri de inițiativă și membri ai FpT Rîșcani.

Seminarul a fost moderat de catre Fedot Sadovici, specialist principal a DITS Rîșcani și Nicolae Moscalu, coodonator FpT.

La etapa II pentru toți participanții a fost organizată o vizita de documentare la tabara de agrement „Vulturaș”, pentru a face cunoștință nemijlocit la fata locului cu spațiul de amenajare. Unitațile de transport au fost oferite de DITS.

Participanții seminarului, entuziasmați și plini de idei, și-au facut schițe, fotografii pentru a începe să scrie proiectul, inspirația venindu-le încă din primele momente de cînd au ajuns la tabără. Plini de încredere în forțele proprii și optimism, aceștia abia așteaptă să-și împartă din cunoștințele acumulate în urma seminarului.

Termenul limită de depunere a proiectelor – 28 martie. Cel mai bun proiect va fi susținut cu un grant în valoare de 10.000 lei. Învingatorilor concursului li se va oferi transport pentru organizarea unei excursii pe teritoriul Moldovei în vara 2016

Mult succes participantilor!

IMG_2479 IMG_2491

Be the first to comment on "O primă inițiativă a Fondului pentru Tineri Rîșcani"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*