Gala Inițiativelor de Succes a avut loc la Rîșcani

Circa 120 tineri din 11 localități a raionului Rîșcani, au celebrat, recent, roadele muncii lor în cadrul celei de șaptea ediții a Galei inițiativelor de succes.

Perioada 2021-2022 a fost pentru echipa Fondului pentru Tineri Rîșcani unul rodnic, productiv și plin de experiențe memorabile. În cadrul Galei au fost realizate trei runde ale Programului de granturi mici, care au generat implementarea a 32 proiecte în 11 localități ale raionului Rîșcani. Bugetul total al acestora a fost de cirac 580 de mii de lei.

Evenimentul de totalizare a fost organizat de Asociaţia „Generația Viitorului” în parteneriat cu Direcția Învățământ Tineret și Sport Rîșcani cu suportul financiar al Fundaţiei Est-Europeane din resursele acordate de Suedia.

Programul a avut mulți parteneri locali, printre care Consiliul Raional Rîșcani, Direcția Învățământ, Tineret și Sport Rîșcani, Asociația „Silent Generation”, primăriile Văratic, Șaptebani, Sturzeni, Zăicani, Pociumbeni, Pociumbăuți, Nihoreni, Pîrjota, Mihăileni, Recea. De asemenea, unele inițiative comunitare au fost susținute și cofinanțate de mai mulți agenți economici, inclusiv SA „Lactis”, SRL „Cutezătorul Agricol”, SRL „Stâncăuți”, SRL „Varoma Plus”, SRL „Vicmario Lux”, GȚ „Burduja Lilian”, GȚ „Pîslaru Nelu Ion”, ÎI „Lorentii Lisevici” și SC „Centoghelan” SRL.

La fel, în procesul de implementare a inițiativelor s-au implicat asociații de părinți și profesori, în special cei de la Liceul Teoretic Recea, LT „L.Damian”, LT ”D. Cantemir”, LT „L. Gherman”, Gimnaziul „Gheorghe Rîșcanu” și Gimnaziul „Valeriu Ghereg”.

Svetlana Raifura

Be the first to comment on "Gala Inițiativelor de Succes a avut loc la Rîșcani"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*