Proiect comunitar. Tinerii din Mihăileni și-au amenajat un teren de volei și unul de badminton

Au realizat un parteneriat și au reușit să implementeze un proiect comunitar pentru promovarea modului sănătos de viață. Este vorba de Asociația „Tinerii Mihăilenari” din satul Mihăileni, care a fost susținută de primăria localității și Fondul pentru Tineri Râșcani în amenajarea unui teren de volei și altul de badminton. Recent, cele două terenuri au fost inaugurate, iar în ziua inaugurării au fost organizate și primele competiții.

Cele două terenuri de sport se găsesc în parcul de odihnă și agrement din localitate.

Asociația „Tinerii Mihăilenari” au identificat, anterior, că semenii lor au nevoie de spații pentru petrecerea timpului în mod util și sănătos. Tinerii au reușit să convingă partenerii că două terenuri de sport sunt necesare satului și, în special, tinerilor.

Luna trecută au și obținut finanțare în valoare de 17.650 de lei de la Fondul pentru Tineri Râșcani, fonduri cu care și-au realizat planurile. Au găsit susținerea necesară și la Primăria Mihăileni.

Iar zilele trecute, mai exact la 17 iulie, pasionații de volei au participat la competiția organizată de juniorii din localitate în cadrul proiectului „Sportul – perspectivă pentru generații.” La activitate au participat persoane cu categorii de vârstă diferite, din satele vecine Ochiul Alb și Baraboi.

„Mulțumim pentru invitație, ne bucurăm că tinerii pot organiza activități ce implică semenii lor, dar și maturii”, a spus primarul satului Ochiul Alb, Arcadie Juc.

Reprezentanții Asociației „Tinerii Mihăilenari” spun că sunt bucuroși că proiectul implementat dă primele rezultate.

„E un pas important pentru noi ca grup să fim gazdă și organizatori ai unor astfel de evenimente. În primul rând, facem o ,,punte” între generații, dar și promovăm modul sănătos de viață”, a spus Gheorghe Moscalu, membru al grupului de inițiativă.

Banii pentru amenajarea celor două spații au fost oferiți prin Fondul pentru Tineri Râșcani, implementat de Asociația „Generația Viitorului” cu suportul Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia. Partenerii proiectului au fost Primăria Mihăileni și Direcția Învățământ Tineret și Sport Râșcani.

Nicoleta ALBOT,
corespondentă comunitară
în raionul Râșcani

Articol preluat de pe https://jurnalist.md/

Be the first to comment on "Proiect comunitar. Tinerii din Mihăileni și-au amenajat un teren de volei și unul de badminton"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*