/VIDEO/ Au câștigat peste 142 de mii de lei. Tinerii din Rîșcani continuă să scrie și să implementeze proiecte

Opt proiecte, gândite și scrise de tinerii din raionul Rîșcani, au obținut peste 142 de mii de lei pentru finanțare. Banii au fost alocați de către Consiliul raional, dar și de Fondul pentru tineri Rîșcani. De această dată grupurile de inițiativă au optat pentru investiții în instituțiile de învățământ unde își fac studiile: procurarea echipamentelor sportive, amenajarea spațiului verde din ograda clădirii sau procurarea unui mobilier nou.

 

ILARIA DASCAL, liderul grupului de inițiativa, s.Recea: „Am constatat că tinerii din ziua de azi duc un stil de viață foarte pasiv. Socializează și comunică foarte puțin cu semenii și din acest motiv, scopul proiectului nostru este dezvoltarea competențelor sociale în rândul tinerilor din satul nostru.”

CĂTĂLINA CEMARTAN, liderul grupului de inițiativă: „Am scris proiectul Artele frumoase. Scopul acestui proiect este să promovăm tinerii din liceu care se implică în toate concursurile care au loc pe parcursul anului școlar. Din acești bani vom achiziționa niște panouri educaționale, unde vom expune toate aceste lucrări, dar pe lângă asta vom achiziționa și o tableta, un dispozitiv modern care ne va permite postarea activităților într-un mod mult mai accesibil.”

VALERIA CARAMAN, liderul grupului de inițiativă: „Proiectul nostru se numește „Teren ecologic”, iar scopul lui principal este dezvoltarea culturii ecologice a elevilor, a părinților, pedagogilor dar și a membrilor comunității locale, prin amenajarea curții de lângă școala noastră cu verdeață.”

DOMNICA STRATULAT, liderul grupului de inițiativă, s. Văratic: „Am găsit o problemă majoră, este vorba despre echipamentul sportiv din sala de sport de o calitate cât de cât favorabilă, dar optăm pentru un echipament mai nou și mai modern.”

„Noi optăm pentru dezvoltarea unor proiecte pe care deja le-am implementat în cadrul liceului nostru. Noi optăm pentru a achiziționarea mobilierului, scaunelor, meselor, jocurilor de masă pentru a putea facilita procesul de învățare.”

Contribuția Consiliului raional este de 100 de mii de lei.

VASILE SECRIERU, președintele raionului Rîșcani: „Este foarte importantă implicarea tinerilor în acest proces, participă activ din an în an și în acest sens vom veni cu inițiativa pentru anul viitor de a suplini acest buget, pentru a implica cât mai mulți tineri.”

SVETLANA RAIFURA, coordonator Fondul pentru tineri Rîșcani: „Am primit opt proiecte din șapte localități ai raionului Rîșcani. Toate opt proiecte au fost de o calitate bună și toate opt au fost finanțate.”

DENIS ȚURCANU, președintele al Consiliului de administrarea AO „Generația Viitorului”: „Suntem deja la a 9-a ediție a programului de granturi mici, în al șaptelea an de activitate, fiind depuse în acești șapte ani 143 de proiecte, 110 sunt deja acceptate spre finanțare, inclusiv cele opt anunțate în această rundă. Acestea sunt mai multe proiecte pe lângă instituțiile de învățământ, scrise de consiliile locale de tineret.”

Proiectul „Fonduri pentru Tineri Rîșcani” este implementat de către Asociația Obștească „Generația Viitorului”, în parteneriat cu Direcție Învățământ Tineret și Sport Rîșcani, cu suportul Fundației Est-Europene, din resurse acordate de Suedia.

Articol preluat de pe TVN.md

 

 

Be the first to comment on "/VIDEO/ Au câștigat peste 142 de mii de lei. Tinerii din Rîșcani continuă să scrie și să implementeze proiecte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*