Festivitatea de semnare a acordurilor de subgrant cu câștigătorii Programului de granturi mici 2022, runda VIII-a, implementat de Fondul pentru tineri Rîșcani.

La data de 14.06.2022, în incinta sălii de ședințe a Consiliului raional, s-a desfășurat festivitatea de semnare a acordurilor de finanțare cu grupurile de inițiativă câștigătoare în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri din raionul Rîșcani, runda VIII-a.

Evenimentul a demarat cu un salut din partea d-nei Daniela Ciumac, vicepreședinte a raionului Rîșcani care a felicitat grupurile câștigătoare și a menționat importanța implicării tinerilor în luarea deciziilor, de identificare a problemelor și soluționarea lor, tinerii vor simți că sunt valoroși pentru țara lor și vor decide să-și construiască un viitor acasă.

Cu un mesaj de felicitare a venit d-nul Viorel Dandara, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rîșcani, el a menționat despre importanța aspectului educativ al participării la concurs, faptul că tinerii învață să scrie proiecte, să fie activi în societate, să caute soluții la probleme, să se dezvolte ca personalitate.

Le-a dorit mult succes tuturor și semnarea acordurilor de subgrant să le servească o deschidere spre alte căi.

La rândul său Președintele consiliului de administrație a Asociației Obștești „Generația Viitorului” domnul Denis Țurcanu – a exprimat un mesaj de felicitare pentru tinerii care au avut curajul de a se antrena în competiția de granturi mici, pentru a se implica activ la dezvoltarea comunităților și a fi un exemplu pentru semenii săi, subliniind că tinerii sunt promotorii schimbării pozitive care sensibilizează comunitatea deoarece schimbarea începe de la noi înşine și a evidenţiat faptul că în această rundă, au fost recepționate 16 proiecte din 10 localități a raionului dintre care 12 proiecte cu un buget total de 292 622 lei au fost selectare pentru finanțare și le dorim succes câștigătorilor.

Suma maximă oferită pentru un poiect a fost de până la 15 mii lei iar cofinanțarea din sursele identificate de tineri este cel puțin 15% din suma solicitată.

Coordonatoarea Fondului pentru tineri Rîșcani , d-na Svetlana Raifura a menționat că în timpul implementării proiectelor tinerii își dezvoltă abilitățile de lider, de organizare, de lucru în echipă, învață să depășească barierele de comunicare cu semenii lor. Prin participarea activă, tinerii sunt împuterniciți să joace un rol important în dezvoltarea proprie cât și a comunității.

Vă prezentăm cu mândrie finaliştii Rundei VIII, 2022 a Programul de Granturi Mici destinat pentru tinerii din raionul Rîșcani implimentat de Fondul pentru Tineri Rîșcani.

 1. Grupul de inițiativă “Ciuleandra”, s.Zăicani
 2. Grupul de inițiativă “Arena” , or.Rîșcani
 3. Grupul de inițiativă “Tineri activi”, s.Recea
 4. Grupul de inițiativă “Tinerii ambițioși”, s.Văratic
 5. Grupul de inițiativă “HelpingHand”, s.Nihoreni
 6. Grupul de inițiativă “Sportivii”, s.Pîrjota
 7. Grupul de inițiativă “Tic-Tac impact”, s.Văratic
 8. Grupul de inițiativă “Tinerii Mihăilenari”, s.Mihăileni
 9. Grupul de inițiativă “Tinerii Pociumbăuțeni”, s.Pociumbăuți
 10. Grupul de inițiativă “Eco-fiends”, s.Zăicani
 11. Grupul de inițiativă “Absolventele”, s.Pîrjota
 12. Grupul de inițiativă “Ciuguraș”, s.Pociumbeni

 

Proiectul „Fondul pentru Tineri Rîșcani” este implimentat de către A.O. „Generația Viitorului” în parteneriat cu Direcția Învățămînt Tineret și Sport Rîșcani,  cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Suedia.

 

Be the first to comment on "Festivitatea de semnare a acordurilor de subgrant cu câștigătorii Programului de granturi mici 2022, runda VIII-a, implementat de Fondul pentru tineri Rîșcani."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*