/VIDEO/ Au demonstrat că se poate. 12 echipe de tineri din Rîșcani au câștigat bani pentru proiecte

Cu pași mici, se fac lucruri mari. Tinerii din raionul Râșcani au demonstrat că se poate. 12 echipe au câștigat de la 10 la 15 mii de lei pentru implementarea proiectelor în domeniile sport, cultură și divertisment. Ideile au variat de la construcția unui teren de sport, a unui cinematograf în aer liber până la achiziția costumelor naționale sau amenajarea unor săli pentru ședințele consiliul elevilor.

LUMINIȚA COJOCAR, 16 ani, satul Mihăileni: „Am venit cu inițiativa de proiect ca să amenajăm un teren de volei și badminton, multifuncțional, ca să fie pentru tineri, în parcul din localitate. Mizăm pe o implementare fructuoasă, cu succes și să atragem cât mai mulți tineri în echipa noastră”. 

DIANA – DRĂGĂLINA MAȚCAN, satul Zăicani: „Portul național este o emblemă a țării noastre și am observat că tinerii din liceul nostru nu sunt familiarizați destul cu portul și tradițiile noastre naționale și am hotărât să cumpărăm un set de costume pentru a valorifica tradițiile și pentru ca tinerii să cunoască tradițiile și obiceiurile noastre”. 

EVGHENII NAZARCIUC, satul Nicoreni: „Noi vrem să îmbunătățim localitatea noastră, ceea ce ne înconjoară și cu pași mici, încercăm să facem lucruri mari. Când omul urmărește un film, își imaginează, se relaxează intelectual. De asemenea cinematograful este un loc cultural și ne va îmbunătăți localitatea”.

În acest an, au fost depuse 16 proiecte, iar cei 12 câștigători au fost aleși de către membrii Fondului pentru Tineri din Rîșcani.

DIANA BĂDĂRĂU, membră a Fondului pentru Tineri Rîșcani: „Semnarea acordurilor a acelor inițiative implementate de elevii, de tinerii din raion, cu inițiativa de a schimba și de a dori să facă altceva mai nou în localitatea lor”.

ALEXANDREEA TERENTEAC, membră a Fondului pentru Tineri Rîșcani: „În această ediție noi am fost tinerii bancheri care am avut oportunitatea de a selecta proiectele ale grupelor de inițiativă de la noi din raion, Râșcani. În acest mod, noi i-am ales pe cei mai buni”.

 

SVETLANA RAIFURA, coordonator Fondul pentru Tineri Rîșcani: „Scopul nostru este de a finanța proiectele tinerilor, inițiativele lor, iar ei aduc schimbarea în localitate, în instituția de învățământ. Participă tinerii de la 14 ani, până la 21 de ani. Ei formează un grup de 4 persoane, scriu proiectul, îl trimit la noi și câștigă dacă este eligibil”.

DENIS ȚURCANU, președintele AO „Generația Viitorului”: „De șapte ani suntem implicați în acest program frumos „Fondul pentru tineri Rîșcani”, timp în care am reușit să ne implicăm, deja sunt câteva mii de tineri din raionul Rîșcani în diferite activități și proiecte. Prin aceste proiecte frumoase tinerii se implică și aduc un aport considerabil la dezvoltarea comunităților”.

DANIELA CIUMAC, vicepreședintele raionului Rîșcani: „La finele acestor proiecte ei vor arăta produsul și este foarte plăcut că fiecare se mândrește cu ceea ce a făcut. Acum copiii sunt mai liberi în acțiune, în creativitate și au niște idei care nu întotdeauna persistă la maturi. Acesta este scopul nostru, să-i susținem, să fie și ei mândri și localnicii mândri și nu doar, tineretul trebuie susținut întotdeauna”. 

Valoarea totală a proiectelor finanțate de către Fondul Tineri pentru Tineri se cifrează la 292 622 de lei.

Proiectul „Fonduri pentru Tineri Rîșcani” este implementat de către Asociația Obștească „Generația Viitorului”, în parteneriat cu Direcție Învățământ Tineret și Sport Rîșcani, cu suportul Fundației Est-Europene, din resurse acordate de Suedia.

Articol preluat de pe TVN.md.

Be the first to comment on "/VIDEO/ Au demonstrat că se poate. 12 echipe de tineri din Rîșcani au câștigat bani pentru proiecte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*